x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum schimbăm furnizorul de gaze

Cum schimbăm furnizorul de gaze

30 Mai 2018   •   09:45
Cum schimbăm furnizorul de gaze
Sursa foto: Monkey Business Images Ltd/Getty Images

Odată cu liberalizarea pieţei gazelor naturale, consumatorii casnici pot trece de la începutul acestui an de la un preț reglementat al gazelor, la unul negociat, în piața liberă. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia. De asemenea, schimbarea furnizorului de gaze naturale nu implică modificări de ordin tehnic.

Etapele procesului de schimbare a furnizorului sunt:

1.Alegerea noului furnizor de gaze naturale

Pe pagina de internet a ANRE (www.anre.ro) şi la sediile operatorilor de distribuţie a gazelor puteţi găsi lista furnizorilor licenţiaţi de gaze naturale pe care îi puteţi contacta.

2.Încheierea contractului cu noul furnizor şi rezilierea contractului vechiul furnizor

3.Achitarea tuturor obligaţiilor de plată faţă de actualul furnizor

Achitaţi toate facturile emise de către actualul furnizor, mai puţin cele care fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată.

4.Determinarea indexului contorului

Distribuitorul împreună cu noul furnizor de gaze, vor consemna într-un proces verbal, indexul contorului dumneavoastră.

Vechiul furnizor trebuie notificat în scris de intenţia dvs. de reziliere a contractului de furnizare încheiat cu acesta, luând în considerare termenul de preaviz de 30 de zile necesar denunţării unilaterale.

Cum se stabileşte preţul

Furnizorul vinde gaze naturale clientului final la prețul și în condițiile comerciale de furnizare convenite cu acesta prin negociere sau, după caz, la prețul și condițiile comerciale din oferta-tip pentru care respectivul client final a optat. În scopul încheierii unui nou contract de furnizare a gazelor naturale, luați legătura cu unul dintre furnizorii de gaze naturale și negociați cu acesta condiţiile comerciale şi prețul de furnizare sau acceptaţi o ofertă-tip publicată de către acesta.

×
Subiecte în articol: schimbare furnizor de gaze