x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Datele pacienţilor, transmise pe tabletă

Datele pacienţilor, transmise pe tabletă

30 Ian 2017   •   19:40
Datele pacienţilor, transmise pe tabletă
Sursa foto: Comstock/Getty Images

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat speră ca, de la 1 martie, să fie implementat la nivel naţional un sistem digital de raportare pentru SMURD, Ambulanţă şi Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), renunţându-se, astfel, la utilizarea fişelor din hârtie pentru pacienţi.

Sistemul digital de raportare este deja utilizat, în prezent fiind în faza de testare. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), rata de raportare la SMURD depăşeşte 90%, iar la Ambulanţă şi la UPU se foloseşte doar parţial. “Încercăm ca, de la 1 martie, să ajungem către oprirea utilizării hârtiei în sistem, vom scoate treptat hârtia şi vom folosi doar sistemul digital de raportare. Fişele pacienţilor nu vor mai fi completate pe hârtie”, a declarat Raed Arafat, ieri, la Cluj-Napoca. 

Acesta spune că folosirea sistemului digital va alinia România la standardele ţărilor europene, dar va aduce şi alte beneficii, cum ar fi: corelarea mai uşoară şi mai specifică a datelor pacienţilor, a cazurilor, a medicaţiei folosite. Potrivit lui Raed Arafat, sistemul de raportare digitală este implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) în cadrul unui proiect susţinut printr-o finanţare europeană, iar toate datele introduse în sistem vor putea fi accesate de către reprezentanţii DSU şi ai Ministerului Sănătăţii.

 

Personalul SMURD şi de la serviciile de Ambulanţă a fost dotat cu tablete, iar la UPU au fost cumpărate calculatoare pentru raportări digitale

 

 

×