x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social De întârzie pensiile şi indemnizaţiile de creşterea copilului

De întârzie pensiile şi indemnizaţiile de creşterea copilului

16 Mar 2017   •   12:40
De întârzie pensiile şi indemnizaţiile de creşterea copilului
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Mamele au și ele de suferit atunci când vine vorba despre încasarea indemnizației de creștere a copilului. După ce pensionarii obișnuiți să primească pensiile până pe 15 au aflat că banii le vin mai târziu, acum e rândul mamelor să se plângă de aceeași problemă.

Obișnuite să încaseze indemnizațiile de creștere a copilului până la jumătatea lunii, până la data de 15, mai multe mame care au conturile la una dintre cele mai mari bănci din România au aflat că vor încasa banii mai târziu, relatează romaniatv.net.

Practic era o facilitate pe care o aveau, și anume încasau banii mai devreme decât ceilalți. Mamele s-au trezit la mijlocul acestei luni că nu le-au mai venit banii la timp.

Ministerul spune, însă, că a virat sumele respective și că nu trebuie să fie probleme.

Noile majorări ale pensiilor le dau bătăi de cap autorităților și pensionarilor. Din cauza întârzierilor la refacerea calculelor, unii dintre pensionari vor primi banii cu întârziere în luna martie.

Spre exemplu, pensionarii care urmau să încaseze pensiile pe data de 15 au aflat că mai au de așteptat câteva zile. Casa Națională de Pensii spune, însă, că viramentele către instituțiile care distribuie ulterior banii pensionarilor au fost făcute la timp și a dat asigurări că oamenii își vor încasa pensiile până la data maximă stabilită, de 24.

×