x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doi adulţi şi un copil, recuperaţi din masivul Ceahlău!

Doi adulţi şi un copil, recuperaţi din masivul Ceahlău!

02 Iun 2018   •   10:25
Doi adulţi şi un copil, recuperaţi din masivul Ceahlău!

Doi adulţi şi un copil din Iaşi au fost salvaţi, vineri seara, din masivul Ceahlău, de salvamontişti, care i-au recuperat din zona cascadei Duruitoarea, după ce turiştii au anunţat la 112 că nu se mai pot deplasa deoarece sunt epuizaţi fizic.

 

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a precizat pe pagina de facebook a instituţiei, că cele trei persoane erau în zona cascadei Duruitoarea, iar copilul era în imposibilitatea de a mai merge.

"Acţiunea s-a derulat între orele 19.00 şi 21.00, după ce echipa de intervenţie din Baza Salvamont Durău s-a deplasat în zona cascadei Duruitoarea, de unde a fost trimisă solicitarea. Înainte de căderea nopţii, victimele au fost recuperate. Cel mai afectat era copilul, aflat în imposibilitate de a se deplasa singur. A fost foarte bine că au sunat din timp, deoarece intervenţia oricum avea să se declanşeze mai târziu pentru că cei trei nu aveau lanterne, iar distanţa faţă de staţiunea Durău era de aproximativ două ore de mers pentru persoane fără afecţiuni", a declarat Raul Papalicef.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ a reamintit că stările de epuizare în zona montană evoluează de cele mai multe ori negativ, fiind agravate odată cu venirea nopţii, scăderea bruscă a temperaturii, dar şi de factorul psihic.

Conform prognozelor citate de Raul Papalicef, temperaturile ar putea ajunge, în masivul Ceahlău, săptămâna viitoare, chiar şi la valori de zero grade Celsius. AGERPRES

×