x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Federația Sanitas amenință cu proteste în cazul înghețării salariilor

Federația Sanitas amenință cu proteste în cazul înghețării salariilor

29 Dec 2020   •   14:56
Federația Sanitas amenință cu proteste în cazul înghețării salariilor

Federația Sanitas somează Guvernul să-și respecte promisiunile făcute angajaților din sistemul medical în perioada stării de urgență și de alertă, în privința creșterii salariilor. Sindicaliștii amenință că vor recurge la proteste față de blocarea Legii salarizării unitare 153/2017.

Proiectul OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare stipulează că vor fi înghețate restribuțiile lucrătorilor din sistemul sanitar și de asistență socială. Astfel ,personalul tehnic-administrativ și de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenții sociali nu vor putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021.

Actul normativ limitează veniturile salariaților la nivelul lunii decembrie 2020, ceea ce face imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată.

„Biroul Executiv a luat act de intenția vădită a Guvernului României de a bloca pentru salariații din sănătate și asistență socială, orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale, în condițiile în care acești salariați se află în prima linie a luptei pandemice de mai bine de 10 luni şi vor continua lupta şi în anul 2021, expunându-se pe ei şi familiile lor la riscuri enorme care deja au dus la decesul a peste 70 de salariaţi”, se arată în comunicat.

Sanitas anunță că nu va accepta actuala formă a Ordonanței de urgență și va recurge la toate mijloacele de manifestare sindicală pentru a apăra drepturile salariaților.

×
Subiecte în articol: sanitas proteste