x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firea: Avem aproape 6.000 de copii adoptabili

Firea: Avem aproape 6.000 de copii adoptabili

de Adrian Stoica    |    08 Aug 2022   •   15:23
Firea: Avem aproape 6.000 de copii adoptabili

În primele trei luni din 2022, în România au fost adoptați 418 copii, cu 100 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut, iar familiile din România continuă să adopte într-un număr record.

„În primele trei luni ale anului, au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului, cu 100 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem aproape 6.000 de copii adoptabili şi încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel. În 2021, am înregistrat un record absolut în materie de adopţii. 1653 de copii şi-au găsit familiile-pereche, cei mai mulţi din ultimii 20 de ani. O reuşită extraordinară datorată, în primul rând, dedicaţiei şi profesionalismului colegilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie. Datele disponibile deja în acest an, ne fac să fim foarte optimişti”, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea, precizând că procesul de închidere a ultimelor centre de plasament continuă și se caută soluții pnetru copiii aflați în îngrijirea statului.

“(…) Fie reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă, fie adopţia, iar daca aceste variante nu sunt posibile – repartizarea acestor copii în grija asistenţilor maternali sau găzduirea lor în case de tip familial”, a declarat ministrul Firea.

În sistemul de protecție specială, până la sfârșitul lunii martie, mai erau încă 45 de mii de copii, iar în centrele de plasament sunt în continuare peste 2.800 de copii.

”Pare un număr mare şi chiar este! Şi nu voi avea linişte până când toţi aceşti copii nu-şi vor găsi o casă pe care să o considere acasă!”, a mai precizat Gabriela Firea.

 

×