x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firea: Guvernul va aproba în curând ajutoare pentru creșterea natalității

Firea: Guvernul va aproba în curând ajutoare pentru creșterea natalității

26 Iul 2022   •   09:35
Firea: Guvernul va aproba în curând ajutoare pentru creșterea natalității

Guvernul va aproba în curând hotărârea prin care este acordat un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini, anunță ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse Gabriela Firea.

„Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității. Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității”, a scris Firea pe Facebook..

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 lei, pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea