x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firmele comunică online cu Trezoreria

Firmele comunică online cu Trezoreria

de Valentin Gros    |    24 Apr 2020   •   18:00
Firmele comunică online cu Trezoreria
Sursa foto: Varijanta/Getty Images/iStockphoto

Firmele şi instituţiile publice din România pot efectua online plăţi din conturile deschise la unităţile Trezoreriei Statului, astfel că nu mai este necesară deplasarea la ghișeu. Operațiunile vor fi făcute prin Ordinul de plată multiplu electronic (OPME), informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

“Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnatură electronică”, a scris șeful instituției, Florin Cîțu, pe rețeaua Facebook.

Această aplicație implică un formular care poate fi descărcat de pe site-ul ministerului sau poate fi pus la dispoziție de către unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

 “Persoanele din cadrul operatorilor economici şi ai altor entităţi decât instituţii publice care semnează ordinul de plată multiplu electronic (OPME) trebuie să fie înrolate în Spaţiul privat virtual (SPV) ca reprezentant legal, reprezentant desemnat sau împuternicit pentru aceştia şi să corespundă cu cele aprobate în fişa specimenelor de semnături depusă la unitatea Trezoreriei Statului prin care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, se arată într-un comunicat transmis de MFP.

 

×