x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social GALERIE FOTO - Cel mai mare protest din ultimii 27 de ani

GALERIE FOTO - Cel mai mare protest din ultimii 27 de ani

de Anca Arambaşa    |    02 Feb 2017   •   02:41
GALERIE FOTO - Cel mai mare protest din ultimii 27 de ani

Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală, la sediul Guvernului, s-a încheiat după miezul nopţii de miercuri spre joi, după ce mai mulţi protestatari, un grup izolat, au aruncat cu obiecte şi petarde în jandarmi, care au intervenit şi i-au dispersat. Manifestaţia, îndreptată împotriva celor mai recente decizii ale Guvernului cu privire la modificarea Codurilor penale, a început miercuri dimineaţă în Piaţa Victoriei, iar la prânz erau peste o mie de persoane. Până seara, numărul lor a crescut la peste 100.000. 

Oamenii au scandat "Nu recunoaştem legi date de mafioţi. Demisia!", "Refuz acest abuz", "Nu cedăm", "PSD, ciuma roşie".

Peste 100.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de deciziile Guvernului în domeniul Justiţiei. Fiecare grup prezent la manifestaţii avea propriile scandări. Unii strigau "Abrogaţi, apoi plecaţi! Dacă nu, vă cam riscaţi!", alţii strigau "Zi de zi, aici vom fi!". 

Majoritatea protestatarilor au avut fie steaguri, fie pancarte pe care au scris mesaje împotriva Guvernului. 

CLICK pe IMAGINE pentru GALERIE



"Jos corupţia!", "Nu amnistie, nu graţiere", "Dragnea nu uita, România nu e a ta", "Mulţimea urlă împotriva 'elitei' PSD", "Altă întrebare: Da' când plecaţi?" sunt câteva dintre mesajele afişate de protestatari, scrie Agerpres.

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei cer demisia Guvernului, abrogarea actelor normative privind Justiţia care au fost adoptate în şedinţa de miercuri a Executivului, dar şi alegeri anticipate. Câţiva protestatari au venit cu boxe din care se auzea Imnul naţional.


După orele 22, dintr-un grup restrâns, a început să se arunce către jandarmi cu petarde, fumigene, sticle şi pietre. Astfel de incidente au durat mai mult de o oră, iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene. 

 

×