x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gunoaie şi dezinteres, oferta last minute la Olimp şi Neptun

Gunoaie şi dezinteres, oferta last minute la Olimp şi Neptun

de Adrian Stoica    |    03 Aug 2020   •   10:00
Gunoaie şi dezinteres, oferta last minute la Olimp şi Neptun

Dezinteresul primăriei din Mangalia a devenit marcă înregistrată când vine vorba despre staţiunile Olimp şi Neptun. Zecile de mii de turişti care în această perioadă se află aici sunt întâmpinate de aceleaşi spaţii verzi neîngrijite şi munţi de gunoaie care se revarsă de la primele ore ale zilei din tomberoanele instalate pe faleză. Cu mici excepţii, nici plajele cu nume exotice, nu arată mai bine.

 

Perle ale litoralului românesc înainte de 1989, staţiunile Olimp şi Neptun sunt departe de strălucirea acelor zile. Dacă hotelierii şi-au făcut partea lor de treabă, investiţiile generoase din ultimii ani ridicând confortul hotelurilor, autorităţile locale au ratat şi acest an când vine vorba despre infrastructură. Faleza din Olimp a rămas la fel de spartă şi neiluminată ca anul trecut. Coşurile de gunoi, deşi sunt foarte puţine, sunt golite mult prea rar faţă de necesităţi, aşa că ieşirea de pe plajă sau o plimbare seara pe faleză sunt condimentate de miasmele răspândite de gunoaie.

 

Curăţenie, de ochii soacrei

Dacă Primăria Mangalia doarme şi vara aceasta în papuci, nici alte autorităţi de control nu par a se deranja prea tare, ceea ce le dă încredere agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în cele două staţiuni că pot face ce vor. Plajele, ticsite de şezlonguri, dar fără coşuri de gunoi, cabinele de schimbat sau grupurile sanitare ecologice sunt curăţate seara mai mult de ochii soacrei.

 

Banii să iasă pentru băieţii care administrează plajele, cât despre turişti, ei pot să se bronzeze la fel de bine şi printre chiştoacele de ţigări sau ambalajele de la kurtos colac pe care alţi întreprinzători îi vând cât e ziua de lungă.

 

Distanţarea, un moft

Într-o perioadă în care numărul celor infectaţi cu noul coronavirus creşte accelerat, în Olimp şi în Neptun distanţarea socială este un moft. În restaurant sau autoserviri foarte mulţi angajaţi nu poartă corect măştile sau nu le poartă deloc. Poliţia, atât cea locală, cât şi cea naţională, este scumpă la vedere, aşa că fiecare face cam ce vrea, fără teama de amendă, pentru că cea de virus e clar că nu există pe litoral.

 

Cu barca la grămadă şi fără mască. Cu numai 20 de lei, te poţi trezi direct la ATI

O plimbare parfumată pe faleza din Olimp

×