x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Guvernul a decis: Banii pentru începerea școlii vor fi decontați din 1 octombrie!

Guvernul a decis: Banii pentru începerea școlii vor fi decontați din 1 octombrie!

24 Aug 2020   •   20:32
Guvernul a decis: Banii pentru începerea școlii vor fi decontați din 1 octombrie!
Sursa foto: Lucian Alecu

Banii cheltuiți de autoritățile locale în vederea achiziției de dispozitive electronice, de măști și dezinfectanți, începând cu data de 1 august, vor fi decontați din 1 octombrie, a anunțat, astăzi, șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

El a adăugat că Executivul a aprobat, luni, ordonanța de urgență pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a unor sume necesare pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare pentru începerea noului an școlar.

„Din fonduri externe nerambursabile a fost alocat un buget de 175 de milioane de euro, care urmează să finanțeze următoarele categorii de achiziții: 100 de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală. Vorbim despre măști și dezinfectanți în școli. 25 de milioane de euro vor fi sume alocație pentru achiziția de containere sanitare mobile, care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro per container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Practic vorbim de un număr de aproximativ 5.000 de containere sanitare, care vor permite, la începerea anului școlar, să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea și pentru asigurarea necesităților din punct de vedere sanitar ale elevilor”, a spus Dancă, citat de Mediafax.

Șeful Cancelariei primului ministru a spus că pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene, precum și unitățile școlare.

Acestea pot aplica în mod individual sau prin parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor începând din luna octombrie.

Dancă a adăugat că este permisă doar decontarea cheltuielilor efectuate începând cu data de 1 august.

×
Subiecte în articol: bani pentru începerea școlilor