x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Guvernul, în sprijinul elevilor și studenților

Guvernul, în sprijinul elevilor și studenților

23 Mai 2019   •   13:48
Guvernul, în sprijinul elevilor și studenților

Într-o ceremonie desfășurată la Palatul Victoria, astăzi a avut loc lansarea a două apeluri de proiecte privind stagii de practică pentru elevi şi studenţi, în vederea corelării învăţământului cu cerinţele pieţei muncii.

„O veste bună este lansarea a două apeluri de proiecte pentru elevi şi studenţi cu sprijinirea simultan a pieţei muncii. Practic, investim 100 de milioane de euro pentru a reporni şi dezvolta învăţământul profesional în România”, a declarat ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Stagii de practică pentru elevi” este un apel care prevede o finanţare de 70 de milioane de euro, de care vor beneficia aproximativ 27.000 de elevi. Al doilea apel, „stagii de practică pentru studenţi”, care are alocată o sumă de 30 de milioane de euro, prevede sprijin pentru 5.000 de studenţi.

„Cunoaştem toţi lipsa de calificări de pe piaţa muncii şi ne propunem să dăm şansa elevilor şi studenţilor să îşi dezvolte cu ajutorul banilor europeni abilităţile practice şi să înveţe o meserie încă din şcoală prin accesul la un sistem de învăţare la locul de muncă. Astfel, vom putea rezolva o problemă crucială pentru economie, şi anume corelarea învăţământului cu cerinţele pieţei muncii, punem accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi din domeniile de specializare inteligente. De asemenea, sprijinim financiar un sistem de informare coordonată în ambele sensuri de la companii din sectorul privat către reţeaua unităţilor de învăţământ privind nevoile lor clare şi concrete de instruire", a afirmat Eugen Teodorovici.

×
Subiecte în articol: ajutoare pentru studenti saraci