x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Hunedoara: Peste 430 de mineri continuă să fie blocaţi în subteran; sindicaliştii cer implicarea guvernului

Hunedoara: Peste 430 de mineri continuă să fie blocaţi în subteran; sindicaliştii cer implicarea guvernului

24 Feb 2016   •   09:22
Hunedoara: Peste 430 de mineri continuă să fie blocaţi în subteran; sindicaliştii cer implicarea guvernului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Peste 430 de mineri continuă să fie blocaţi, marţi, în subteran la minele Lonea şi Vulcan, nemulţumiţi de situaţia de insolvenţă în care se află Complexul Energetic Hunedoara, solicitând intervenţia guvernului în salvarea companiei de la faliment.

'Este nevoie de o decizie la nivel guvernamental pentru salvarea activităţii miniere şi energetice. Dacă nu se intervine acum, falimentul este calea care va fi urmată (de CEH, n.r.) în maximum două luni de zile', a declarat marţi, la Petroşani, preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Potrivit acestuia, 196 de mineri de la exploatarea Lonea şi 240 de la mina Vulcan erau blocaţi în subteran, iar în greva foamei se aflau 15 persoane.

Liderul sindical nu a exclus posibilitatea unei escaladări a stării de tensiune din Valea Jiului, în condiţiile în care organizaţia pe care o conduce, şi, implicit, minerii, nu au primit un răspuns oficial în ceea ce priveşte viitorul CEH. El a afirmat că sindicatul a întocmit o listă de revendicări prin care solicită continuarea activităţii companiei.

'A fost întocmită o listă de revendicări (...) care vorbeşte doar de asigurarea condiţiilor de muncă şi a cadrului legislativ, care să confere atât siguranţă, cât şi continuarea activităţii miniere şi energetice', a afirmat Nica.

Acesta a menţionat că în cursul zilei se va întâlni cu administratorul special al CEH, Dan Agrişan, căruia îi va prezenta doleanţele minerilor.

Minerii de la Lonea şi Vulcan s-au autoblocat în subteran în semn de protest faţă de situaţia de insolvenţă a CEH şi solicită să cunoască poziţia administraţiei faţă de viitorul companiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mineri protest