x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social În Capitală, poliţiştii vor avea bodycam-uri în dotare şi vor filma toate intervenţiile

În Capitală, poliţiştii vor avea bodycam-uri în dotare şi vor filma toate intervenţiile

23 Feb 2018   •   12:48
În Capitală, poliţiştii vor avea bodycam-uri în dotare şi vor filma toate intervenţiile

Poliţiştii din Bucureşti vor fi dotaţi cu bodycam-uri şi vor înregista toate intervenţiile din teren. Dispozitivele vor intra în dotarea agenţilor în două zile.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de Sindicatul Poliţiştilor Europeni (Europol), printr-un articol publicat pe site-ul oficial.

"Continuăm proiectul pe care l-am lansat încă de anul trecut și de data aceasta vă anunțăm că am semnat un nou parteneriat de colaborare cu Poliția Capitalei, pentru ca agenții de siguranță publică și patrulare să fie dotați cu dispozitive de tip bodycam. Norocoșii beneficiari au fost aleși ca urmare a unor criterii obiective reprezentate de situația operativă, fiind alese patru secții din topul clasamentului. Este vorba despre Secția 7, 16, 19 și 10 (Centrul Istoric)", se arată în articolul Europol.

Bodycam-urile vor intra în dotarea agenţilor de poliţie în următoarele două zile şi vor funcţiona în regim de stand by, urmând să înrgistreze audio-video doar la declanşarea butonului de către poliţist.

Mai mult, ca o măsură de protecţie, bodycam-urile vor înregistra cu 30 de secunde înainte de declanşarea butonului, ceea ce va oferi siguranţa că orice atac prin surprindere va fi dovedit.

"Obiectivul nostru este ca în acest an să determinăm MAI-ul să facă prima achiziție prin licitație publică, de cel puțin 5000 de astfel de bodycam-uri. Așa cum am mai susținut, autoritatea polițistului poate crește prin utilizarea acestor dispozitive care vor dovedi, fără echivoc, modul de acțiune și comportamentul agresorului", se mai arată în articolul sindicateuropol.ro.

×
Subiecte în articol: politisti bodycam-uri interventii