x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Institutul Cantacuzino, militarizat urgent

Institutul Cantacuzino, militarizat urgent

de Monica Cosac    |    22 Sep 2017   •   14:10
Institutul Cantacuzino, militarizat urgent
Sursa foto: Adrian Manolache

La doar câteva zile după ce şi-a anunţat această intenţie, Guvernul a aprobat, ieri, prin Ordonanţă de Urgenţă, trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) cu patrimoniul şi personalul aferent. „În 30 de zile, vom face noua organigramă, personalul va fi format din personal civil şi militar, şi după aceea vom întocmi documentaţiile pentru accesarea de fonduri europene”, a afirmat Mircea Duşa, secretar de stat în MApN.

Urgenţa demersului este explicată în nota de fundamentare a actului normativ, în care sunt invocate „ameninţările războiului hibrid şi necesitatea creării unei platforme unitare de cercetare şi producţie naţională a vaccinurilor”. Potrivit documentului, sumele alocate de la bugetul de stat Institutului Cantacuzino nu se includ în creditele bugetare reprezentând 2% din PIB alocate anual MApN.

Finanţarea Institutului Cantacuzino se va realiza integral din venituri proprii şi, în completare, din subvenţii acordate de la bugetul de stat. „Patrimoniul Institutului Naţional de Cercetare „Cantacuzino” se preia de Institutul Cantacuzino prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe”, se arată în ordonanţa de urgenţă.

 

×
Subiecte în articol: Institutul Cantacuzino