x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social La mare, fără toxiinfecţii alimentare

La mare, fără toxiinfecţii alimentare

de L. Budin    |    31 Aug 2020   •   11:45
La mare, fără toxiinfecţii alimentare

După verificări ale inspectorilor şi medicilor veterinari în unităţile de alimentaţie de pe litoral, în perioada 13 iulie - 22 august, a fost dat publicităţii bilanţul activității Comandamentului Sezon Estival 2020. S-a constat că o bună parte a operatorilor economici au respectat condiţiile de sănătate publică – şi nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecţii alimentare.

 

Reprezentanţii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) şi ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au verificat modul în care operatorii din industria alimentară de pe litoral au respectat condiţiile privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare. Au fost controlate 1.341 de unități: baruri, restaurante, braserii, fast food-uri ş.a.m.d.

 

Retrase de la vânzare

Principalele neconformități constatate au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și depozitarea lor în condiţii improprii, ambalarea și etichetarea incorectă, depozitarea materiilor prime sau a semipreparatelor în același spațiu cu produsele finite etc.

Au fost aplicate 343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.163.800 de lei. Au mai fost emise două ordonanțe de interzicere a activității și opt ordonanţe de suspendare a activităţii la unități de alimentație publică. Peste 292 de kg de produse alimentare au fost confiscate şi retrase de la vânzare.

 

Masca, la control

Prin Call Center-ul ANSVSA au fost recepționate și soluționate trei apeluri, unul sesizând nereguli într-o unitate de alimentație publică de pe litoral.

Echipe mixte de control, cu reprezentanți ai IPJ Constanța, ai Direcției de Sănătate Publică Constanța și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au făcut controale la fiecare final de săptămână, în zonele aglomerate, urmărindu-se atât respectarea normelor de igienă alimentară, cât și a celor privind distanțarea fizică a clienţilor, purtarea măștilor de protecție pentru personalul angajat și realizarea de dezinfecţii şi igienizări.

0800.826.787 este numărul gratuit la care se pot sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor

×