x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lansare de carte:  #presănonstop, de Dragoş Boţa

Lansare de carte:  #presănonstop, de Dragoş Boţa

de L. Budin    |    22 Noi 2019   •   11:10
Lansare de carte:  #presănonstop, de Dragoş Boţa

Dragoş Boţa, jurnalist timişorean cu vechime şi fondatorul site-ului de investigaţii pressalert.ro, îşi lansază mâine cartea #presănonstop. Evenimentul are loc  la ora 12.00, la Târgul de carte Gaudeamus (Romexpo, standul 127 al Editurii Brumar).

La un sfert de veac de când a debutat în presă, Boţa a decis să adune la un loc articolele sale reprezentative: „Fiecare cuvânt din cartea aceasta are propria-i istorie neștiută. Adevărul crud, spus direct, cu riscul de a fi, de multe ori, contra curentului; nopțile pierdute pentru a da cititorului știrea completă, puterea de a rezista încercărilor de denigrare, înjurăturilor, amenințărilor, proceselor, atacurilor fizice sau incendierii mașinii și de a nu negocia realitatea; încăpățânarea de a urmări, zi după zi, lună după lună, an după an, un capăt de informație și de a găsi toate piesele odiosului puzzle al corupției și crimei organizate; sfârșituri de săptămână sau sărbători departe de cei dragi, pentru că știrea nu așteaptă – toate acestea sunt în spatele articolelor, reportajelor, investigațiilor și comentariilor pe care le-am adunat în acest volum”.

Lelia Munteanu, maestru al condeiului, îi face autorului următorul portret: „În jungla presei, Dragoş Boţa şi-a făcut drum cu maceta. Era pe vremea când nu începuseră defrişările. (...) Astăzi, dacă vrei să-l citeşti, e de ajuns să-i priveşti chipul: are scrijelite urmele tuturor bătăliilor – ale celor pierdute şi ale celor câştigate. În timp ce unii dintre noi, cei vechi, ne legănăm la ancoră pe pachebotul care ne adăposteşte, el încă găseşte puterea de a se avânta în larg” 

×