x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lista cu beneficiarii cardurilor sociale pentru alimente a fost finalizată

Lista cu beneficiarii cardurilor sociale pentru alimente a fost finalizată

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   14:00
Lista cu beneficiarii cardurilor sociale pentru alimente a fost finalizată
Sursa foto: mfe.gov.ro

Listele cu beneficiarii cardurilor sociale pentru alimente au fost finalizate. Sunt peste 2,5 milioane de beneficiari. Cardurile vor fi alimentate de șase ori în 2024, cu câte 250 de lei.

Listele includ:

614.358 persoane cu handicap grav, accentuat și mediu

13.098 familii cu cel puțin 2 copii

3.130 familii monoparentale

192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune

1.714.246 de pensionari

528 de persoane fără adăpost.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Beneficiarii sprijinului sunt persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei și persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carduri sociale alimente