x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lista de compensate, actualizată în aceste zile

Lista de compensate, actualizată în aceste zile

de Monica Cosac    |    06 Feb 2017   •   19:30
Lista de compensate, actualizată în aceste zile
Sursa foto: Kwangmoozaa/Getty Images/iStockphoto

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunţat, ieri, la Palatul Parlamentului, că lista de medicamente compensate va fi actualizată în această săptămână. Este vorba de 16 medicamente noi pentru cancer, boli hepatice şi boli cardiovasculare, molecule care sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în prezent în dezbatere publică până mâine, 7 februarie.

 

“În această săptămână, intră o hotărâre de Guvern prin care se actualizează lista medicamentelor compensate, așa cum a fost promisă în planul de guvernare”, a declarat ministrul Florian Bodog, ieri, la Parlament. Acesta a mai afirmat, de asemenea, că mai mulţi bolnavi de hepatita C, inclusiv cei cu forme mai puţin grave, vor beneficia de tratament gratuit. “Pe lista afecțiunilor de tip hepatită se introduc cele cu F2, F3. Practic, crește adresabilitatea pacientului la medicamentele pentru hepatite. În același timp, eliminându-se comisiile de specialitate, am suplimentat fondurile pentru că ne așteptăm la creșterea prescripției în următoarele luni pe medicamente oncologice și nu numai”, a mai spus ministru Sănătăţii, citat de Agerpres.

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea HG 720/2008 privind aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, se află site-ului Ministerului Sănătăţii până mâine. Astăzi, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică are loc o dezbatere publică pe această temă, la solicitarea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

Ministerul Sănătăţii are în vedere, totodată, modificări la contractele cu medicii de familie, ale centrelor de permanență dar și la contractele cu spitalele, a mai spus ministrul Florian Bodog.

×