x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Locuitorii din Dobrosloveni, comuna Alexandrei Măceşanu, consiliaţi de psihologi

Locuitorii din Dobrosloveni, comuna Alexandrei Măceşanu, consiliaţi de psihologi

31 Iul 2019   •   12:12
Locuitorii din Dobrosloveni, comuna Alexandrei Măceşanu, consiliaţi de psihologi
Sursa foto: Lucian Alecu

Un val de tristeţe s-a aşternut peste comuna Dobrosloveni, comuna Alexandrei Măceşanu, pe care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, după ce fata s-a urcat în maşina lui, la ocazie. Locuitorii din Dobrosloveni, comuna Alexandrei Măceşanu, sunt consiliaţi de o echipă de psihologi, a anunţat primarul comunei, scrie observator.tv.

Activitatea se desfăşoară la căminul cultural din comună, iar primarul precizează că sala este plină, iar zeci de persoane pun întrebări şi obţin răspunsuri importante de la specialişti.

"Situaţia este foarte apăsătoare, nu ştiu, parcă ceva pluteşte în aer, vântul nu mai bate, e ceva apăsător. Trec oameni pe lângă oameni, care mai vorbeau, stăteau de vorbă, comunicau, acum trecem, pentru că nu ştim ce să mai vorbim, în afară de Alexandra, este dureros", a precizat pentru Observator.tv primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudoraşcu.

O echipă de psihologi, voluntari de la ISU, vor fi prezenţi până seara, târziu, la căminul cultural din Dobrosloveni, pentru a-i ajuta pe locuitori să treacă mai uşor peste impactul emoţional generat de tragedia Alexandrei.

Psihologii vor aştepta pe oricine doreşte să vină să vorbească despre ce simt în legătură cu tragedia. La întâlnirea cu psihologii participă atât tineri, bătrâni, cât şi copii, cărora li se explică ce să nu facă şi cum să nu ajungă în situaţii periculoase.

De asemenea, primarul spune că va insista ca locuitorii din zonă să nu mai apeleze la maşini de ocazii şi precizează că sunt patru operatori de transport în zonă, microbuze care ajung în staţie la fiecare 20 de minute, tariful fiind de 2-3 lei de persoană.

 

×