x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mai multe echipaje SMURD din Arad au fost trimise în sprijinul autorităţilor ungare

Mai multe echipaje SMURD din Arad au fost trimise în sprijinul autorităţilor ungare

15 Feb 2017   •   13:22
Mai multe echipaje SMURD din Arad au fost trimise în sprijinul autorităţilor ungare

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus trimiterea de personal şi echipaje SMURD în sprijinul autorităţilor ungare, ca urmare a situaţiei semnalate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată cu privire la accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc. 

Potrivit unui comunicat MAI, transmis Agerpres, pentru a interveni la misiunile de salvare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) de la ISU Timiş. 

''Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni în cazul în care situaţia o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenţă în zonă, în caz de nevoie. La nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Arad şi Timiş sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgenţă din Ungaria, intervenţia comună a structurilor din cele două ţări fiind realizată conform procedurilor operaţionale stabilite. Acţiunile salvatorilor se derulează în condiţii dificile, având în vedere ceaţa densă şi vizibilitatea redusă'', se arată în comunicatul citat. 

MAI precizează că accidentul a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de graniţa româno-ungară, pe sensul către România. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care un autocar cu cetăţeni români. 

×
Subiecte în articol: smurd accident ungaria