x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Masă şi carte pentru copiii de la ţară

Masă şi carte pentru copiii de la ţară

de L. Budin    |    17 Dec 2020   •   18:00
Masă şi carte pentru copiii de la ţară

Un studiu realizat de World Vision Internaţional, la nivel global, arată că, la finalul unui an dificil, majoritatea oamenilor caută modalităţi de a-i sprijini pe cei mai puţin norocoşi. Trei sferturi dintre persoanele intervievate au declarat că, de Sărbători, vor să se concentreze asupra celor care au nevoie de ajutor, iar 63% au spus că preferă să primească un cadou care să le fie de folos altora. 

Pentru că atâţia se arată dispuşi la gesturi generoase, World Vision România lansează campania „Porţie de bunătate”. Donaţiile se vor transforma în mese calde şi ore de educaţie remedială pentru copiii aflaţi în programele fundaţiei, într-un an în care mulţi nu au avut acces la educaţie. Ultimul raport al World Vision arată că unul din 10 copii din mediul rural se duce flămând la culcare şi că 11% din micuţi iau doar două mese pe zi. Un sfert dintre elevi nu sunt ajutaţi la teme, atunci când au dificultăţi.

Pe site-ul fundaţiei sunt afişate poveştile micuţilor care au nevoie de ajutor.„Într-o lume care evoluează atât de rapid, încă există copii care nu au ce mânca”, spune Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România. „Aceasta este una dintre cauzele abandonului școlar”. 

1.250 de copii din rural au fost incluși în proiectul fundaţiei „Pâine şi Mâine”.

×