x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Masă şi casă pentru oamenii străzii

Masă şi casă pentru oamenii străzii

de L. Budin    |    27 Mar 2020   •   19:00
Masă şi casă pentru oamenii străzii

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi în colaborare cu Poliţia Locală, a iniţiat un program de identificare şi de cazare a persoanelor fără adăpost. În Bucureşti există circa 900 de oameni ai străzii, capacitatea de cazare a autorităţilor locale fiind de 959 de locuri.

Centrele sociale ale Primăriei au o capacitate de 367 de locuri şi pot fi suplimentate cu alte patru spaţii (412 locuri). A fost înfiinţat şi un centru special dedicat femeilor (23 de locuri), alte 180 de locuri fiind la nivelul sectoarelor.

În centrele de cazare permanentă se oferă trei mese pe zi, ceai, cafea, produse de igienă personală şi consiliere psiho-socială. Se organizează sesiuni de instruire pentru personal şi beneficiari, despre măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus. Celor cazaţi li se monitorizează temperatura şi li se distribuie substanţe dezinfectante.

Firmele, fundaţiile sau organizaţiile care doresc să-i ajute pe beneficiarii centrelor pot trimite obiecte de igienă personală, articole de îmbrăcăminte şi alimente de bază. 

 

021.9524 este numărul de telefon la care bucureştenii pot sesiza prezenţa oamenilor străzii. Se pot face sesizări şi online, prin aplicaţia Social Alert.

 

 

 

 

×