x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Metrorex va reduce intervalul de circulaţie a trenurilor pe perioada iernii, dacă situaţia o impune

Metrorex va reduce intervalul de circulaţie a trenurilor pe perioada iernii, dacă situaţia o impune

25 Oct 2017   •   10:27
Metrorex va reduce intervalul de circulaţie a trenurilor pe perioada iernii, dacă situaţia o impune

Metrorex va extinde perioada cu vârf de trafic, unde intervalul de circulaţie a trenurilor va fi redus, şi va suplimenta garniturile de tren pe perioada iernii, atunci cânt situaţia o va impune pentru evitarea supraaglomerării, informează compania, printr-un comunicat remis miercuri AGERPRES. 

"Pentru evitarea supraaglomerării, atunci când situaţia o va impune, se vor lua măsurile specifice, care vor viza în special extinderea perioadei cu vârf de trafic, unde intervalul de circulaţie a trenurilor va fi redus, şi suplimentarea garniturilor de tren, dirijarea traficului de călători, comunicarea noutăţilor prin intermediul canalelor specifice, astfel încât să fie asigurată deplasarea călătorilor în siguranţă. Totodată echipele de specialitate ale Metrorex fac verificări permanente pe toate magistralele. Pe segmentele unde situaţia o impune, se intervine operativ pentru remedierea problemelor care ar putea fi determinate de condiţiile meteo nefavorabile", se arată în documentul citat. 

Directorul General al Metrorex, Marin Aldea, a aprobat, în luna iulie 2017, "Planul pentru Organizarea Comandamentului pentru Preîntâmpinarea şi Combaterea Efectelor Înzăpezirii la accesurile staţiilor de metrou şi depouri pentru iarna 2017 - 2018", prin care au fost dispuse un set de acţiuni şi măsuri specifice stabilite pentru asigurarea transportului călătorilor cu metroul. 

Aprovizionarea cu material specific intervenţiilor de deszăpezire (materiale antiderapante), curăţarea şi evacuarea zăpezii pe timp de zi şi noapte în staţiile de metrou şi monitorizarea permanentă a activităţilor de către Dispecerul Central de serviciu se numără printre măsurile cuprinse în document.

×
Subiecte în articol: metrorex