x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Familiei anunță o aplicație lansată pentru monitorizarea copiilor veniți din Ucraina

Ministrul Familiei anunță o aplicație lansată pentru monitorizarea copiilor veniți din Ucraina

01 Aug 2022   •   11:10
Ministrul Familiei anunță o aplicație lansată pentru monitorizarea copiilor veniți din Ucraina

Ministrul Familiei Gabriela Firea anunță lansarea aplicației Primero, prin intermediul căreia vom putea fi înregistrați și monitorizați toți copiii ucraineni, ajunși pe teritoriul României, însoțiți de părinți sau nu.

„Platforma va fi gestionată de colegii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și va funcționa la nivel național cu sprijinul UNICEF Romania. Identificarea și înregistrarea copiilor va fi realizată la nivelul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA România”, precizează Firea.

Peste 1,6 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în România de la sfârșitul lunii februarie, iar printre ei au fost în jur de 368.000 de copii însoțiți de familiile lor, de alte persoane sau singuri. Dintre acești copii, în continuare sunt în țară aproape 37.000. De asemenea, în sistemul de protecție specială de la noi sunt circa 220 de copii ucraineni.

Prin intermediul aplicației Primero vor fi centralizate informațiile despre locurile de cazare organizate sau despre comunitățile în care sunt găzduite familii cu copii ucraineni sau copii ucraineni însoțiți de alte persoane adulte decât părinții lor. „Pe lângă identificarea și înregistrarea copiilor ucraineni refugiați în România, aplicația permite accesul la servicii esențiale de protecție a copilului, inclusiv servicii de monitorizare şi reunificare a familiei, astfel încât să-i ajutăm pe acești copii să traverseze cât mai ușor această experiență traumatizantă din viața lor”, adaugă ministrul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea