x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mioveni. Protest al angajaţilor de la Uzina Dacia faţă de condiţiile de transport

Mioveni. Protest al angajaţilor de la Uzina Dacia faţă de condiţiile de transport

de Observator TV    |    02 Dec 2016   •   12:45
Mioveni. Protest al angajaţilor de la Uzina Dacia faţă de condiţiile de transport
Sursa foto: Observator.tv

Peste 1.000 de salariaţi de la Uzina Dacia din Mioveni au participat, vineri dimineaţă, la un protest spontan faţă de condiţiile de transport, după ce mai multe autobuze cu care fac naveta au fost implicate în accidente în ultimele luni.

Angajaţii care au ieşit din schimbul de noapte au refuzat să urce în autobuzele care îi aşteptau şi s-au strâns pe platoul din faţa uzinei. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi de starea în care se află mijloacele de transport, dar şi de lipsa de experienţă a şoferilor, potrivit observator.tv.

"Absenţa şcolilor profesionale se vede şi la ei. Mai sunt şcoli pentru şoferi? Îi luăm de pe stradă, le dăm carnetul (...) şi punem viaţa a 40 de oameni în mâna unui copil care doreşte şi el să aibă de lucru, dar el nu are o calificare necesară. El nu ştie că nu are voie să urce într-o maşină care nu are sistem de siguranţă", a spus viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

Protestul a fost determinat de două accidente colective în care au fost implicate autobuze ale firmelor care asigură transportul angajaţilor de la Dacia.

Pe 2 august, două autobuze cu muncitori au intrat în coliziune pe o şosea din localitatea argeşeană Vultureşti, autorităţile activând planul roşu de intervenţie. În urma evenimentului rutier, 13 persoane au fost transportate la spitalele din Piteşti şi Mioveni.

Ultimul accident a avut loc pe 25 noiembrie, la Piteşti. Două autobuze în care se aflau peste 80 de angajaţi de la Dacia s-au ciocnit violent, 17 persoane fiind rănite. (Sursa: AGERPRES)

VIDEO, pe observator.tv

×
Subiecte în articol: uzina dacia protest mioveni angajati