x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă măcar câte trei copii, iar unul să fie "pentru ţară şi biserică"

Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă măcar câte trei copii, iar unul să fie "pentru ţară şi biserică"

27 Mar 2017   •   11:58
Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă măcar câte trei copii, iar unul să fie "pentru ţară şi biserică"

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a declarat, sâmbătă după-amiază, la „Marşul pentru viaţă”, că România nu s-ar prăbuşi demografic „dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică”, informează digi24.ro.

„Cred, fără a avea posibilitatea de a face un sondaj, că cei aflaţi aici împărtăşesc credinţa noastră. Tragedia este că nu cred neapărat că cei de aici fac avorturile. De-am fi în stare să pătrundem la sufletele celor care nu sunt aici şi au făcut cele 22 de milioane de avorturi. Din punct de vedere pragmatic, ţara nu s-ar prăbuşi dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Dacă ar fi aşa, atunci nu ne-am prăbuşi demografic. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, maximum doi şi gata. Mulţi dintre ei nu vor putea întemeia o familie şi vedeţi care este rezultatul. Ne doare inima şi constatăm cum o sumedenie de sate dispar”, a spus mitropolitul Clujului înainte ca oamenii să plece să mărşăluiască pe străzile din Cluj-Napoca. 

Circa 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, în Capitală, la Marşul pentru viaţă. 

 

×