x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „N-avem bani de cretă, voi ne daţi tabletă!”

„N-avem bani de cretă, voi ne daţi tabletă!”

de Monica Cosac    |    28 Feb 2019   •   13:53
„N-avem bani de cretă, voi ne daţi tabletă!”

După ce, marţi, profesori din toată ţara au purtat banderole tricolore, nemulţumiţi din cauza degringoladei din Învăţământul autohton, ieri, zeci de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au pichetat sediul Ministerului Educaţiei Naţionale. Prin aceste acţiuni de protest, sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra situaţiei grave în care se află sistemul educaţional. „Înarmaţi” cu vuvuzele şi fluiere, protestatarii au scandat: „Andronescu, factor de stres neuropsihic”, „E abrambureală, vorbărie goală!” şi „N-avem bani de creta, voi ne daţi tableta!”. 

„Starea de nemulţumire din sistem a atins cote alarmante. Le cerem politicienilor, indiferent de partid, să înţeleagă că este nevoie de o schimbare urgentă. Societatea vrea calitate! Şi noi vrem! Nimeni, însă, nu vrea să vadă motivele pentru care nu se obţine calitatea. Legile nu sunt respectate sau sunt schimbate peste noapte, hotărârile judecătoreşti nu se pun în executare, iar drepturile angajaţilor din învăţământ sunt călcate în picioare”, spune Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”.

De asemenea, sindicatele afiliate FSE „Spiru Haret” din mai multe regiuni ale ţării au orgnizat, ieri, acţiuni de protest la nivelul judeţelor.

×