x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social “Nu mai vrem spitale murdare în România”

“Nu mai vrem spitale murdare în România”

de Monica Cosac    |    02 Iun 2016   •   17:27
“Nu mai vrem spitale murdare în România”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să întrerupă desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea funcţiei de manageri de spitale, până la elaborarea unor noi contracte care să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii. Raportarea reală a infecţiilor nosocomiale, igiena spitalelor şi părerea pacienţilor se vor regăsi printre criteriile avute în vedere.

„Contractul de management trebuie modificat (...) trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Pe baza acestora să se poată face apoi şi o evaluare obiectivă a activităţii managerilor de spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu. Acesta a precizat că este convingerea ministrului Voiculescu că a sosit momentul pentru aceste modificări, deoarece „rolul managerilor este vital în buna funcţionare a spitalelor, iar procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj”. Analiza şi modificările privind procedura de selecţie a viitorilor manageri vor fi definitivate în câteva săptămâni.

Printre criteriile care vor fi schimbate este și raportarea reală a infecțiilor nosocomiale. „Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor”, a mai spus Laurențiu Colintineanu.

 

 

 

 

 

×