x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O femeie din Constanța cere disperată să fie eutanasiată

O femeie din Constanța cere disperată să fie eutanasiată

19 Mar 2017   •   14:20
O femeie din Constanța cere disperată să fie eutanasiată

Apel disperat către președintele Iohannis. O femeie din Constanța îi cere să fie eutanasiată. De 20 de ani este grav bolnavă și simte că a ajuns o povară pentru familia ei.

Deși comisiile medicale au încadrat-o în gradul I de handicap, ea nu a primit un asistent personal. De vină pentru această situație este birocrația excesivă, notează romaniatv.net.

"Sunt o povară și mai bine cer la domnu președinte să mă eutanasieze", sunt cuvintele pline de durere ale Marianei, o femeie de 54 de ani imobilizată la pat. Deși medicii au diagnosticat-o cu osteoporoză, epilepsie și alte afecțiuni grave, membrii comisiei au decis că ea nu are nevoie de un asistent personal. 

"Atâta vreme cât avem documente medicale care pe față dau niște elemente tipice de încadrare și pe verso avem elemente neconcordante pe altă scală ne-am văzut puși în situația de a acorda temporar gradul I fără asistent personal. Nu e vorba de diagnostic ci de criteriile și scalele care ni se impun pentru norme", a declarat un membru al comisiei. 

Soțul femeii a fost nevoit să renunțe la slujbă pentru a fi alături de ea:

"Nu poate să-și ia singură o cană cu apă, nu poate să mănânce,  nu poate să se schimbe, ce pot să fac mai mult de atât?Norocul meu e că mă ajută copiii financiar că altfel.. ar fi grav, din 272 de lei...păi dacă vă dau facturile nu mai zic de medicamente sau de pampersi pentru ea, da de altceva", a declarat soțul femeii. 

Bărbatul a contestat decizia comisiei însă trebuie să aștepte un răspuns care va veni abia în patru luni. Speră aca situația să se rezolve pentru ca soția lui să nu se mai simtă ca o povară și să-și dorească eutanasierea.

Sursa: reporterntv.ro

×