x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O organizație de caritate britanică: Un milion de copii sub 10 ani se confruntă cu sărăcia cruntă

O organizație de caritate britanică: Un milion de copii sub 10 ani se confruntă cu sărăcia cruntă

06 Dec 2018   •   23:15
O organizație de caritate britanică: Un milion de copii sub 10 ani se confruntă cu sărăcia cruntă

Un milion de copii sub 10 ani, din arhipelagul britanic, se confruntă cu niveluri de sărăcie scoase din cărțile lui Dickens, conform BBC News.

O organizație de caritate, Action for Children, au căutat numărul de familii care nu au destule venituri. Organizația subliniază că în trei ani, nevoia de sfaturi financiare a crescut cu 30%.

Guvernul britanic a spus că din 2010, numărul copiilor care trăiesc în sărăcie a scăzut cu 300.000.

Organizația de caritate dă vina pe „dubla lovitură” formată din austeritatea guvernului și problemele cu introducerea creditului universal.

Directorul Julie Bentley a spus: „În timp ce guvernul ne spune că austeritatea e pe sfârșite, în fiecare zi la Action for Childrem vedem cu ochii noștri ce alegeri imposibile trebuie să facă familiile care trăiesc practic în condiții de sărăcie rupte din cărțile lui Dickens”.

Organizația cere cancelarului să reia ajutorul financiar pentru copii, astfel încât creșterea prețurilor să nu împingă și mai multe familii în sărăcie.

 

×