x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O tânără de 25 ani din Apuseni conduce un TIR pe drumurile Europei

O tânără de 25 ani din Apuseni conduce un TIR pe drumurile Europei

11 Apr 2017   •   12:06
O tânără de 25 ani din Apuseni conduce un TIR pe drumurile Europei

Originară din comuna Avram Iancu, Alina Emanuela Cioancă, o tânără de doar 25 de ani, din Munții Apuseni, a devenit anul trecut șofer profesionist și conduce de patru luni, în echipaj cu prietenul ei, un autocamion de peste 40 de tone prin țările Uniunii Europene. Aceasta ne-a declarat la scurta revenire în România, înainte de a pleca în altă cursă cu autocamionul, că și-a dorit de mică să conducă mașini, iar astfel a devenit realitate un vis pe care îl avea de mai mult timp: de a deveni șofer profesionist și de a conduce un TIR gigantic, la fel ca bărbații, scrie ziarulunirea.ro. În prezent, cei doi moți s-au mutat în Oradea și lucrează la o firmă de transporturi rutiere de mărfuri din județul Bihor, efectuând curse din România în țările Uniunii Europene.

De obicei, aceștia transportă cu autocamionul mărfuri de diferite tipuri în ambele sensuri şi revin la Oradea după cel mult o săptămână, iar prin faptul că lucrează împreună în echipaj, au avantajul de a conduce alternativ în programul de 21 de ore, fără a face pauză obligatorie de odihnă.

Despre planurile de viitor şi despre meseria de şofer profesionist pe TIR, Alina spune că nu are planuri pe termen lung referitoare la meseria pe care o practică acum, pe care o consideră frumoasă și interesantă. "E foarte greu și obositor să fii șofer pe camion, sunt foarte multe nopți nedormite, însă orice lucru care este greu devine mult mai ușor dacă îl faci pentru că-ți place sau din pasiune. Practic, TIR-ul pe care-l conducem este a doua noastră casă”, explică Alina. 

 

 

În ceea ce priveşte timpul liber ea spune că: “Nu prea avem în această meserie, decât în concediu și de sărbători. Atunci când nu conducem, ne odihnim, ne plimbăm, când ajungem acasă ieșim în oraș, mergem la cumpărături, la piscină și cam atât. Unde lucrăm noi, timpul este foarte bine calculat, la părinți nu am mai fost de la Crăciun”, menţionează sursa citată. 

×
Subiecte în articol: tir femeie sofer europa drumuri