x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Opt sirieni au fost prinși încercând să intre ilegal în România

Opt sirieni au fost prinși încercând să intre ilegal în România

25 Feb 2017   •   13:40
Opt sirieni au fost prinși încercând să intre ilegal în România

Opt cetăţeni sirieni, care intenţionau să intre ilegal în Romania ascunşi într-un microbuz încărcat cu peleţi şi brichete pentru a ajunge în Germania, au fost depistaţi sâmbătă dimineaţa de poliţiştii de frontieră de la Calafat, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. 

Potrivit sursei citate, cei opt sirieni se aflau într-un microbuz, care transporta peleţi şi brichete în Germania, condus de un cetăţean bulgar. Şoferul era însoţit de un conaţional. 

IGPF precizează că echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind un compartiment confecţionat artizanal din pal melaminat, în care se aflau ascunse opt persoane de sex masculin de origine afro-asiatică, relatează Agerpres.

La cercetările preliminare s-a stabilit că persoanele găsite sunt cetăţeni sirieni - cinci adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, mai arată sursa citată. Aceştia au declarat că au fost ascunşi în spaţiul special amenajat în Sofia şi că intenţionau să ajungă în Germania, după ce au plătit suma de 16.000 de euro. 

IGPF mai menţionează că, potrivit protocolului româno - bulgar, cetăţenii bulgari, mijlocul de transport şi cei opt migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

×
Subiecte în articol: vama sirieni