x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Parcul Herăstrău şi o porţiune din bulevardul Kiseleff vor purta numele 'Regele Mihai I'

Parcul Herăstrău şi o porţiune din bulevardul Kiseleff vor purta numele 'Regele Mihai I'

19 Dec 2017   •   16:52
Parcul Herăstrău şi o porţiune din bulevardul Kiseleff vor purta numele 'Regele Mihai I'

Parcul Herăstrău va purta numele 'Regele Mihai I', conform unui proiect de hotărâre adoptat marţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), la propunerea primarului general. 

De asemenea, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre care prevede că porţiunea din bulevardul Kiseleff cuprinsă între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf va purta de asemenea numele 'Regele Mihai I', la propunerea grupului PNL. 

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat în şedinţa CGMB că susţine ambele proiecte. 

"Parcul Herăstrău a fost de pe vremea lui Carol al II-lea amenajat. Am primit aseară un proiect prin care doamna primar vrea să-l denumească cu denumirea de 'Regele Mihai I', asta în contextul în care deja anunţase că Piaţa Victoriei va primi această denumire. Noi, crezând că nu este potrivit ca Piaţa Victoriei, care a fost denumită aşa după Războiul de Independenţă din 1877, să poarte acest nume, am venit cu o contrapropunere, astfel încât să denumim cu numele regelui Mihai segmentul de bulevard dintre Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf. Ambele proiecte vor intra astăzi pe ordinea de zi", afirma Ciprian Ciucu, consilier general PNL, înainte de şedinţa CGMB. 

El menţiona că bulevardul Kiseleff se întinde de la Piaţa Presei Libere până în Piaţa Victoriei şi că propunerea PNL presupune ca denumirea să rămână aceeaşi între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: parcul herastrau 'regele mihai I'