x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Parlament: 38 de organizaţii cer să participe la dezbateri

Parlament: 38 de organizaţii cer să participe la dezbateri

de L.Budin    |    24 Apr 2020   •   20:00
Parlament: 38 de organizaţii cer să participe la dezbateri

Un număr de 38 de organizații ale mediului de afaceri și societății civile au solicitat ieri, printr-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României și partidelor politice parlamentare, neîngrădirea participării reprezentanților lor în cadrul ședințelor publice online ale comisiilor de specialitate din Parlament. Organizaţiile semnatare doresc să se implice în dezbateri pentru a-și putea susține punctul de vedere, astfel încât circuitul legislativ să funcționeze transparent, iar măsurile adoptate să fie în acord cu nevoile reale ale societății.

„Într-o societate democratică și, în special, în cel mai important for legislativ al țării (...) dialogul este indispensabil”, se spune în document. „Dorim să atragem atenția că, în clipa de față, acesta suferă grav nu doar din cauza restricțiilor impuse de criza COVID-19, dar și din cauza unor decizii interne, care credem că ar trebui reconsiderate”.

Organizaţiile mai solicită ca şedinţele online ale comisiilor de specialitate să fie înregistrate şi puse la dispoziţia publicului larg, pe paginile web ale instituţiei. 

×