x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Patriarhia, despre restricții ridicate până la ora 2, de Paști: Credincioșii nu vor fi vânați

Patriarhia, despre restricții ridicate până la ora 2, de Paști: Credincioșii nu vor fi vânați

25 Mar 2021   •   19:48
Patriarhia, despre restricții ridicate până la ora 2, de Paști: Credincioșii nu vor fi vânați

Slujba de Înviere începe și se termină la ore diferite în bisericile ortodoxe și în cele catolice, motiv pentru care Patriarhia anunță că participanții se vor putea întoarce acasă „fără să fie vânați și amendați pe străzi”, iar slujba va fi oficiată conform rânduielii.

Patriarhia Română transmite, joi seara, că, în legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație din noaptea de Înviere au fost speculate unele neînțelegeri, pe care le clarifică.

„Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00”, spun reprezentanții Patriarhiei.

Astfel, creștinii se vor putea întoarce acasă la finalul slujbei, „fără să fie vânați sau amendați pe străzi”.

„Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești”, anunță Patriarhia.

Astfel, conform sursei citate, ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă.

Reperele orare referitoare la slujba de Înviere a credincioșilor ortodocși vor fi comunicate la timp, mai arată sursa citată.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: slujba inviere