x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pediatrul Mihai Craiu: Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților

Pediatrul Mihai Craiu: Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților

21 Noi 2021   •   10:42
Pediatrul Mihai Craiu: Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților
Sursa foto: Lucian Alecu

Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților, afirmă pediatrul Mihai Craiu, referindu-se la un studiu făcut în SUA despre transmiterea COVID în școli.

La studiu au participat mult peste un milion de școlari, iar purtarea măștii la școală a fost obligatorie.

Studiul a fost făcut în primăvara / vara acestui an, înainte de valul 4, și s-a observat o infecție secundară (infectarea petrecută în școală) la 20 infecții primare (infectarea petrecută în comunitate).

„Aproape jumătate din infecțiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală. Concluzie - școala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunității în care trăiesc acești elevi, dacă se poartă corect masca. ... Chiar și la acel moment când nu erau mulți vaccinați în SUA. Școlile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenție (masca și igiena mâinilor) precum și testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar noastră a adulților”, este mesajul pediatrului.

Potrivit acestuia, este nevoie de strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcționează: masca funcționează, testarea funcționează, vaccinul previne boala severă: „deci avem mijloace să ținem școlile deschise”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mihai craiu