x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce se întâmplă cu pensionarii care nu sunt acasă când vine plicul cu decizia de recalculare

Ce se întâmplă cu pensionarii care nu sunt acasă când vine plicul cu decizia de recalculare

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   11:00
Ce se întâmplă cu pensionarii care nu sunt acasă când vine plicul cu decizia de recalculare

Șeful CNPP, Daniel Baciu, a vorbit despre decizia de recalculare, pe care românii urmează să o primească foarte curând, dar și despre ce se va întâmpla cu pensionarii care nu sunt la domiciliu în momentul în care vine poștașul cu plicul recomandat.

Potrivit acestuia, în cazul în care destinatarul nu este acasă, plicul merge la oficiul poștal, unde rămâne o perioadă de timp, după care, dacă nu este ridicat, pleacă înapoi spre Casa Teritorială de Pensii.

”Mai avem un singur pas de făcut pentru ca această distribuire să putem să o operaționalizăm. Este vorba despre un act normativ, probabil că va fi o ordonanță de urgență care va fi promovată cat mai curând, probabil că săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, ca să putem să oficializăm această operațiune care nu este deloc simplă, deși am crezut că este una simplă.

”Este un document confidențial”

Compania Națională Poșta Română se va ocupa de acest proces de expediție, dar nu doar de procesul de expediție, pentru că pe plic este și o confirmare de primire, aceste decizii se trimit personal, nu se expediază în cutia poștală, se înmânează personal, este un document confidențial.

Această confirmare de primire este tipărită direct pe plic, iar tot acest proiect de tipărire îl realizează Compania Națională Poșta Română.

Pentru a vă putea face o idee, este vorba despre câteva TIR-uri de astfel de plicuri, vorbim de aproape 5 milioane de plicuri.

În momentul în care avem acest act normativ aprobat și publicat în Monitorul Oficial, putem să începem să tipărim deciziile, să le trimitem către compania Poșta Română, și ulterior Poșta Română să meargă la pensionari și să le înmâneze personal”, a explicat Daniel Baciu la Digi24.

”La 1 septembrie totul trebuie să fie clar”

”Suntem în grafic, dar intervin aceste elemente de noutate, la care noi trebuie să le facem față, să găsim soluții din mers, astfel încât, începând cu 1 septembrie, totul să fie clar.

Până atunci, aceste decizii trebuie să fie deja în posesia pensionarilor”, spune șeful CNPP.

Riscul ca pensionarii să nu își primească deciziile

Întrebat dacă există pensionari care ar putea să nu își primească decizia de recalculare, Daniel Baciu a răspuns că ”singurul risc este ca aceștia să nu se afle la domiciliu” în momentul în care poștașul vine cu plicul.

În acea situație, ”există o procedură clară prevăzută de Poșta Română, o perioadă plicul stă la Oficiul Poștal, are timp sa vină să îl ridice, ulterior se întoarce la Casa Teritorială de Pensii, de unde pensionarii își pot ridica plicul în care sunt informațiile privind recalcularea pensiei”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×