x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pericol pentru copii! Insecticidele nu mai sunt eficiente împotriva țânțarilor

Pericol pentru copii! Insecticidele nu mai sunt eficiente împotriva țânțarilor

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   17:30
Pericol pentru copii! Insecticidele nu mai sunt eficiente împotriva țânțarilor

Țânțarii nu mai pot fi combătuți cu insecticide, astfel că tot mai mulți copii ajung la spital după ce au fost înțepați.

Alertă sanitară: Ţânţarii nu mai sunt opriţi de insecticide! Este pericol pentru copii

Pe lângă problemele digestive care survin pe timpul verii, copiii și tinerii ajung la camerele de gardă din cauza alergiilor provocare de înţepăturile de insecte. Spațiile verzi sunt invadate de țânțari. 

Unele dintre afecţiunile provocate de înțepături presupun tratamente de durată. Medicii atrag atenţia că acestea  pot duce la infecţii severe.

"Pentru leziunile ușoare, putem aplica măsurile de îngrijire acasă. Spălăm zona cu apă și săpun, însă dacă devine roșie și caldă, atunci este momentul să ne prezentăm la medicul deramatolog.

Pot exista și reacții alergice, adică să avem leziuni umflate, care se pot extinde, pot evolua chiar către inflamarea căilor respiratorii", a explicat medicul alergolog Mădălina Avram, la antena3CNN.

Totodată, țânțarii pot transmite virusul West Nille. În România a fost depistat prima oară în 1996 iar de atuci au fost înregistrate circa 350 de cazuri şi zeci de decese.

Țânțari

×
Subiecte în articol: tantari insecticide copii pericol west nille