x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 1.900 de persoane au avut nevoie de ajutor medical din cauza caniculei

Peste 1.900 de persoane au avut nevoie de ajutor medical din cauza caniculei

24 Iul 2022   •   12:16
Peste 1.900 de persoane au avut nevoie de ajutor medical din cauza caniculei

Peste 1.900 de persoane au fost asistate în punctele de prim ajutor din țară, în contextul caniculei. Totodată, 4 persoane au fost transportate la spital în ultimele 24 de ore, informează IGSU.

În cele 3.277 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național au fost asistate 1.902 persoane, 4 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.

Totodată, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 209 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață de 891 hectare.

De asemenea, pompierii au desfășurat o misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate și una de transport apă menajeră, iar autoritățile locale au efectuat 22 de misiuni dintre care, 6 transporturi apă potabilă, 8 transporturi de apă menajeră, 8 transporturi de apă pentru animale.

Totodată, au fost executate 31 de controale și verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor de miriști, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și 7 amenzi, în cuantum de 8.000 lei.

Pompierii militari sfătuiesc populaţia că evite deplasările, să stea la umbră, să evite expunerea la soare în intervalul 11,00-18,00, să bea suficientă apă, să evite consumul băuturilor alcoolice, să poarte pălării de soare, haine lejere de culori deschise, să consume fructe şi legume proaspete, să nu aprindă focul în zone cu vegetaţie uscată sau în zone împădurite, să nu arunce resturile de ţigară deoarece pot provoca incendii.

×
Subiecte în articol: canicula prim ajutor