x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pintea şi sindicaliştii au căzut la pace

Pintea şi sindicaliştii au căzut la pace

de Monica Cosac    |    04 Noi 2019   •   11:48
Pintea şi sindicaliştii au căzut la pace

După mai bine de doi ani și jumătate de negocieri, reprezentanţii sindicatelor și Ministerul Sănătății au reușit, sâmbătă seară, să semneze contractul colectiv de muncă pe Sănătate. Noul contract, care va fi înregistrat astăzi la Ministerul Muncii pentru a avea efecte, acoperă perioada 2019-2021.

Anunţul a fost făcut atât de sindicatele de profil, pe propriile pagini de Facebook, cât şi printr-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Însă niciuna dintre cele două părţi nu a dat, deocamdată, detalii concrete despre ce stipulează noul contract.

„Astăzi, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sănătăţii, s-a semnat Contractul colectiv de la nivel de sector bugetar Sănătate pentru perioada 2019-2021. Contractul era în mare măsură negociat, astăzi (n.r. - sâmbătă) s-au discutat doar articolele rămase în divergenţă, asupra cărora părţile au reuşit să cadă de acord!”, notează Federaţia Sanitas.

La rândul lor, reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară arată că acest contract colectiv include toate prevederile convenite de părţi de-a lungul ultimilor doi ani şi „asigură respectarea principiului drepturilor câştigate şi crearea condiţiilor normale de desfăşurare a activităţii pentru angajaţii din sectorul public de sănătate”.

„Este primul contract de muncă semnat după legea salarizării. Documentul este important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizându-le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

 

 

×