x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Povestea UIMITOARE a unui adolescent care vrea să salveze viețile altor oameni

Povestea UIMITOARE a unui adolescent care vrea să salveze viețile altor oameni

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   11:10
Povestea UIMITOARE a unui adolescent care vrea să salveze viețile altor oameni
Sursa foto: IGSU/facebook

Un adolescent s-a gândit să facă și altceva decât să stea cu ochii în telefon, pe jocuri video ori să se distreze. Și ce poate fi mai folositor decât să încerci să salvezi viețile altor oameni ?!

Este povestea unui tânăr care s-a decis să facă voluntariat la Detașamentul de Pompieri din Deva dar nu s-a oprit aici. S-a înscris și la Crucea Roșie. 

"Ce poți face la 18 ani?

Ei bine, poți să te lași absorbit de gadgeturi și distracții alături de prieteni sau poți alege să te pregătești pentru a fi de folos semenilor.

Alexandru se numără printre cei care au optat să valorifice timpul liber pentru pregătirea în situații de urgență, mai exact pentru a salva vieți.

De un an, este voluntar la Detașamentul de Pompieri Deva, dar și în cadrul Crucii Roșii.

Mama lui este asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență, iar Alex s-a familiarizat de mic cu tot ce înseamnă sacrificiu și dăruire pentru semeni.

„Dorința mea de a ajuta oamenii a pornit de la mama, pe care întotdeauna am privit-o cu admirație.

Uneori o vizitam la spital și vedeam cum fiecare pacient care ajungea acolo, era la fel de important pentru ea. Fiecare devenea un membru al familiei noastre.

Acasă, o ascultam cu sufletul la gură când îmi povestea despre diferite cazuri și nu am uitat niciodată bucuria din ochii ei, atunci când poveștile se terminau cu bine.

Abia așteptam să cresc, să fiu și eu ca ea."

Acel moment a sosit.

Alexandru își îndeplinește acum cu devotament fiecare misiune alături de colegii noștri, făcându-i cinste mamei sale, dar și comunității din care face parte.

După terminarea liceului, este determinat să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri de la Boldești, pentru ca visul copilăriei sale să devină realitate!

Bravo, Alex! Ne dorim ca toate misiunile tale să aibă un final fericit!", a scris IGSU pe Facebook.

×
Subiecte în articol: adolescent vieti pompieri crucea rosie