x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie

Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2024   •   16:08
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie

Institutul de Longevitate – componentă de medicină modernă a programului investițional de 30 de milioane de euro derulat de Nord - Grupul Medical Provita Nord - Grupul Medical Provita își continuă dezvoltarea, anunțând inaugurarea, pe 21 octombrie, în premieră pentru piața medicală românească, a SuperAge by Nord - Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate.

SuperAge by Nord este primul Institut cu servicii medicale multidisciplinare integrate, care adresează exclusiv prevenția și managementul eficient al etapelor de perimenopauză, menopauza și andropauză.

„Mă bucur să pot anunța că familia Nord - Grupul Medical Provita are un nou membru de seamă: Institutul de Menopauză, Andropauză și Longevitate. Parte componentă a programului investițional în valoare de 30 de milioane de euro pe derulat de noi, care include și lansarea Spitalului Nord din Pipera, această clinică reprezintă alinierea Grupului Nord la tendința globală de a asigura suport personalizat și tratamente inovatoare, adaptate schimbărilor hormonale și metabolice pe care le experimentează atât femeile, cât și bărbații”, declară Dr. Ovidiu Palea, fondatorul Nord - Grupul Medical Provita.

„Pe măsură ce crește speranța de viață, longevitatea aduce noi provocări medicale, care necesită abordări integrate și interdisciplinare. Suntem pregătiți să răspundem acestor provocări, oferind acces la tehnologii avansate și terapii moderne, ce pot optimiza sănătatea pe termen lung și preveni complicațiile asociate cu îmbătrânirea. În același timp, vrem să contribuim la educarea pacienților cu privire la sănătatea pe termen lung și la reducerea stigmatizării problemelor legate de menopauză și andropauză. Crearea de spații care să ofere îngrijire personalizată și empatică, respectând demnitatea și calitatea vieții fiecărui pacient, este parte fundamentală a principiilor de existență a Grupului Nord”, completează Dr. Ovidiu Palea.

SuperAge by Nord reprezintă o asociere a Nord - Grupul Medical Provita cu Dr. Raluca Hera, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, specializată în Ginecologie Funcțională si Estetică, Age Management, cea care și-a dedicat ultimii ani tratării exclusive a perimenopauzei, menopauzei și andropauzei în România. HERA MEDICAL INSTITUTE, fondat de Dr. Raluca Hera în anul 2020, este o clinică privată specializată în Age Management, Ginecologie Funcțională & Estetică și Dermatologie Funcțională & Estetică.

„Ne dorim să oferim o experiență pozitivă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru o tranziție cât mai ușoară prin etapele perimenopauzei, menopauzei și andropauzei. Echipa SuperAge by Nord va susține pacienții în fiecare pas al acestei călătorii, oferind tratamente hormonale și non-hormonale, de longevitate, pentru ca fiecare persoană să poată celebra sănătatea și să traiască o viață funcțională și împlinită și după 40 de ani”, menționează Dr. Raluca Hera.

Pe lângă Dr. Raluca Hera, se alătură ca partener Ileana Badiu, recunoscută ca fiind prima persoană publică din Romania care a militat în ultimii 10 ani pentru normalizarea menopauzei și informarea femeilor aflate în această etapă de viață. Ileana Badiu a inițiat o mișcare a femeilor aflate la perimenopauză și menopauză, adunând în jurul ei o comunitate de 350.000 de femei pe care le incurajează să se informeze și să apeleze la soluții medicale moderne pentru a-și trăi vârsta în cea mai bună formă. În ultimul an, sub platforma Superage, Ileana a organizat conferințe de informare gratuite în 5 orașe din România, insoțită de doctori din mai multe discipline medicale, a inițiat un dialog public despre impactul menopauzei în viața femeii active.

„O mare parte a vieții unei femei este petrecută în stadiile de perimenopauză și postmenopauză. Singura soluție viabilă este să îmbrățișezi menopauza, să te împrietenești cu ea, să te adaptezi la noile nevoi care vin odată cu ea, să înțelegi ce trebuie făcut pentru ca întregul corp și mintea să funcționeze cât mai bine și să găsești soluții pentru a continua să trăiești viața la maxim”, afirmă Ileana Badiu.

Între specialitățile medicale ale noii clinici SuperAge by Nord - Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se numără: Ginecologie; Menopauză – Andropauză; Terapii hormonale; Soluții de Longevitate; Estetică ginecologică; Dermatologie; Endocrinologie; Cardiologie; Urologie; Nutriție; Psihologie; Laborator de Analize.

Institutul de Menopauză, Andropauză și Longevitate este prima etapă dintr-un program de dezvoltare națională a acestui concept al grupului medical Nord.

×