x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primul spital social din România. Povestea Clinicii "Veronica" pentru oamenii nevoiași

Primul spital social din România. Povestea Clinicii "Veronica" pentru oamenii nevoiași

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   15:00
Primul spital social din România. Povestea Clinicii "Veronica" pentru oamenii nevoiași
Sursa foto: antena3CNN

Părintele Dan Damaschin, supranumit şi "Tatăl a 10.000 de copii", a construit din donații primul spital social din țară.

În această unitate medicală, oamenii săraci beneficia gratuit de investigații şi tratament.

Clinica "Veronica" se află în Iași și poartă numele unei mame care a murit pentru că nu avea asigurare medicală.  Povestea l-a inspirat pe preot să construiască un spital. Acesta a făcut apel la oamenii care l-au ajutat să aibă grijă de cei 10.000 de copii, printre care şi cei ai Veronicăi. Dar, spune părintele, nu-i suficient să-i hrăneşti pe cei flămânzi, să-i îmbraci pe cei goi, trebuie să-i şi cauţi pe cei bolnavi. 

Lucrările au început în martie 2023 și, după un an a fost gata acest spital. Vineri, pe 8 martie, a fost sfinţit, iar pe 11 martie a fost inaugurat.

"Avem tot ce ne trebuie aici. Avem, iată, această secție de imagistică RMN, avem CT, avem o secție de stomatologie, avem o secție de cardiologie, ginecologie, pediatrie. Avem chiar și o farmacie unde pacienții noștri vor lua gratuit medicația la plecare.

În toți anii, am bătut toate spitalele, toate farmaciile, cerând ajutor pentru cei sărmani. Din păcate, au fost multe bătălii pierdute. Nu mai vrem să vedem copii care așteaptă brațele unei mame care să-i strângă la piept. Veronica, ne-a împins de acolo, de sus.", a spus părintele Damaschin, la Antena 3 CNN.

 

 

 

×