x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect: Maternitate nouă în Capitală

Proiect: Maternitate nouă în Capitală

de Monica Cosac    |    08 Dec 2016   •   19:20
Proiect: Maternitate nouă în Capitală
Sursa foto: P_Ntagios/Getty Images/iStockphoto

O maternitate nouă,  cu peste 100 de locuri, va fi construită în curtea Spitalului “Sfântul Ioan” din Bucureşti, a anunţat, ieri, preşedintele Asociaţiei Colectiv 3010, Eugen Iancu, potrivit căruia, unul dintre scopurile înfiinţării organizaţiei a fost înfiinţarea unui spital.

“Ideea de maternitate a pornit de la acea piaţetă Bucur, unde este Colectiv. (...) Văzând acea piaţetă în care am construit şi un monument, ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea clădire şi pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari şi am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă”, spune Eugen Iancu. Aceasta a precizat că se lucrează deja la proiect şi va fi demarată şi o campanie de strângere de fonduri, astfel încât în următoarele trei luni să adune primul milion de euro din suma necesară. ”Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârşitul anului 2019 - începutul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcţie utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Colectiv, precizând că, pe partea de dotare, “este posibil să avem un sprijin din partea Ministerului Sănătăţii”. Legat de ridicarea imobilului, edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat că “cel puţin un milion de euro din proiectul de buget pe anul 2017 va fi special pentru acest proiect”.

Suma estimată pentru construirea şi dotarea maternităţii este de aproximativ 12 milioane de euro, dintre care circa 8 milioane sunt necesare construcţiei unităţii medicale.

 

×