x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raziile forțelor de ordine țin infractorii în case

Raziile forțelor de ordine țin infractorii în case

de Diana Scarlat    |    25 Mar 2020   •   10:41
Raziile forțelor de ordine țin infractorii în case

Poliția este mult mai activă de când s-a dat Ordonanța Militară nr. 2, iar în ultimele zile au fost prinși mulți infractori din toată țara. Au ajuns deja după gratii mai mulți hoți care au furat din bancomate, la Brașov și la Constanța, s-au rezolvat cazuri de tâlhării, de furturi de lemne și foarte multe escrocherii, cea mai recentă fiind din județul Argeș, unde se falsifica spirtul medicinal, prin diluare cu lichid de parbriz. Patrulele pe timp de noapte sunt deja foarte eficiente, chiar dacă pe mulți îi deranjează zgomotul. Anul acesta, Ziua Poliției se sărbătorește prin muncă.

 

Diana Scarlat

 

Poliția patrulează, zi și noapte, în toate localitățile din țară, iar rezultatele au început să se vadă din prima noapte de restricții, când peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate, după ce au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020. „În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 6.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-6.00. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale”, a anunțat IGPR, într-un comunicat de presă. Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantină care au părăsit locația în care au fost plasate.

 

La vânătoare de infractori

 

Pe lângă cei care nu respectă regulile mai sunt și infractorii, vânați, în această perioadă, de polițiști. „Avem cantități mari de stupefiante și grupuri infracționale care au fost depistate în această perioadă, avem traficul de țigări, care nu s-a oprit în această perioadă, escrocherii, tâlhării, furturi de lemne. Un caz foarte recent, în care polițiștii au acționat exemplar, a fost în Prahova. Polițiștii au reușit să prindă un grup de tâlhari care au atacat o bătrână și i-au furat 3.500 de lei. Cu o săptămână înainte, aceeași femeie fusese înșelată prin metoda „Pomana”, cu 8.000 de lei, iar ea nu reclamase fapta, însă Poliția și-a făcut datoria și i-a prins imediat și pe cei care au înșelat-o”, a explicat, pentru Jurnalul, Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, actual consilier al șefului Poliției Române.

 

„Au fost și printre românii întorși în țară în această perioadă mulți traficanți de țigări și de droguri de mare risc”.

 

Dan Antonescu, consilierul șefului Poliției Române

×