x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Record de credincioşi la hramul Cuvioasei Parascheva

Record de credincioşi la hramul Cuvioasei Parascheva

de L. Budin    |    17 Oct 2019   •   20:50
Record de credincioşi la hramul Cuvioasei Parascheva

Vremea frumoasă şi temperaturile ridicate pentru această perioadă au încurajat pelerinii să vină în număr mare la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva. Reprezentanţii bisericii spun că, raportat la ultimii ani,  s-a înregistrat un adevărat record de credincioşi.

Oameni de peste tot, din ţară, dar şi din Rusia sau Serbia au stat răbdători la rând şi 18 ore. Conform estimărilor reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de vineri până luni trecuseră pe la racla Sfintei peste 120.000 de credincioşi. Aceştia au avot ocazia să se închine şi la mâna dreaptă a Sfântului Spiridon, adusă din insula Corfu. Ieri, potrivit organizatorilor, alţi 60.000 de credincioşi continuau să formeze un rând de câţiva kilometri, pentru a ajunge la baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane.

Ieri, pe o scenă special amenajată, Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi un sobor de înalţi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie cu ocazia prăznuirii hramului Cuvioasei, în prezenţa a peste 20.000 de persoane. Pentru cei care nu au reuşit să ocupe un loc în apropierea scenei au fost amplasate şase ecrane panoramice.

Tot un record îl reprezintă şi numărul de sarmale pe care Primăria Iaşi le-a oferit pelerinilor în zi de hram  - peste 60.000. Oamenii s-au mai putut ospăta cu pâine, fructe, cornuri, şi au băut vin, suc sau apă minerală. 

×