x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Remedii homeopate contra tusei

Remedii homeopate contra tusei

05 Mar 2020   •   18:00
Remedii homeopate contra tusei
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Tusea frecventă, indică, de obicei, prezența unei boli, şi de cele mai multe ori este cauzată de o infecție a tractului respirator. Ecaterina Floroiu, medic homeopat și Membru al Societății Române de Homeopatie, arată care sunt tratamentele potrivite.

 

Conform specialistului, cauzele tusei pot fi infecții ale tractului respirator (faringite, laringite, bronșite, sinuzite), cauzate de virusuri sau bacterii; infecțiile virale (mai frecvente la copiii mici și la vârstnici); substanţe iritante inhalate; rinitele şi sinuzitele de origine alergică ş.a.m.d. Dr. Ecaterina Floroiu precizează că tratamentul homeopat se asociază cu elemente de prevenţie, care accelerează eficienţa vindecării.

În cazul tusei seci, cu pusee care debutează violent, cu senzaţie de sufocare şi însoţită de strănuturi, se recomandă Belladonna. Dacă tusea e insoțită de răguşeală și pierderea vocii, iar suferinzii prezintă uscăciunea gâtului sau iritaţie laringiană, fără a reuşi să expectoreze, remediul homeopat e Causticum.

Cu Coccus Cacti se tratează paroxismele de tuse productivă, care se succed în timp ce faţa se cianozează. Ipecacuanha este leacul recomandat exclusiv pentru tusea productivă însoțită de vomă. Pulsatilla Nigricans este bună în caz de tuse seacă, nocturnă, agravată în clinostatism (modificările fiziologice rezultate din poziția culcată a corpului) - tuse care poate deveni productivă în timpul zilei. Este bună şi la copiii care tuşesc după efort sau dacă merg repede.

Hidratarea ajută la combaterea tusei. Suferinzii trebuie să bea multă apă la temperatura camerei sau băuturi calde. E importantă umidificarea mediului din casă şi mai ales din dormitor.

Diagnostic corect

Pentru a ajuta medicul să stabilească un diagnostic corect, suferindul trebuie să ofere o descriere cât mai precisă a modului în care a apărut tusea şi cum se manifestă: dacă este uscată sau productivă; în ce moment al zilei apare mai frecvent; cât timp durează; care sunt condițiile de mediu în care se agravează; dacă este mai frecventă în repaus sau în mișcare, în poziţie culcată sau în picioare.

×
Subiecte în articol: remedii tuse