x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România Educată, prin Hotărâre de Guvern

România Educată, prin Hotărâre de Guvern

de Diana Scarlat    |    17 Iul 2020   •   15:52
România Educată, prin Hotărâre de Guvern

Anul acesta se pune în practică o parte din programul România Educată, patronat de Administrația Prezidențială, prin crearea primelor școli-pilot care își vor putea construi singure curricula, având la bază parteneriatul dintre profesori, elevi și părinți. 


Proiectul-pilot se va aplica, de anul acesta, prin Hotărâre de Guvern, în școlile care vor opta pentru acest sistem experimental. Lista unităților-pilot va fi aprobată până la data de 15 august 2020, în așa fel încât părinții elevilor care ar urma să studieze pe un model curricular-pilot vor putea lua decizia în cunoștință de cauză, fiind astfel respectată nevoia de predictibilitate a beneficiarilor. 


„Hotărârea de Guvern supusă aprobării va activa implementarea obiectivelor strategice ale proiectului România Educată, perceput de către societate ca prioritate critică, precum și la îndeplinirea Strategiei Naționale de Apărare a Țării, care prevede nevoia de conturare a unui amplu proiect național de educație, contribuind astfel la scăderea vulnerabilităților de securitate națională ale României și la competitivitatea pe piața comună europeană”, arată motivația documentului oficial ce urmează să fie votat de Guvern. Nicio școală nu va fi obligată să participe la pilotare, ci se va decide în Consiliul de Administrație.
 

×