x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Românii care au îmbogăţit Franţa”

„Românii care au îmbogăţit Franţa”

11 Ian 2019   •   19:00
„Românii care au îmbogăţit Franţa”

Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mircea Eliade, Anna de Noailles, Tristan Tzara… Sunt personalități care au contribuit la excelenţa relațiilor franco-române de-a lungul secolelor şi care sunt dezvăluite acum publicului francez, prin fotografii de excepţie, de expoziţia „Românii care au îmbogăţit Franţa”.

Realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, în cadrul sezonului România-Franţa 2019, această expoziţie oferă publicului posibilitatea de a cunoaşte mai multe lucruri despre aceşti giganţi ai Culturii internaţionale. Vernisajul expoziţiei a avut loc aseară, când au fost organizate şi o serie de mese rotunde. Evenimentul este găzduit de spaţiul cultural Ground Control, din centrul Parisului, până la data de 13 ianuarie 2019.

Din 20 ianuarie, portretele acestor mari personalităţi vor fi figura şi pe gardul Pantheonului, un loc binecunoscut şi emblematic, ideal pentru a pune în lumină, legăturile profunde care au îmbogățit viața culturală a celor țări.

 

×